AoV Tema Historia nr 3 - 2018

I det här numret kan du bland annat läsa om:

 

Hatshepsut – Egyptens kvinnliga farao

Den kraftfulla och framgångsrika faraon Hatshepsut skiljde sig på ett sätt från alla andra faraoner under Nya riket: hon var kvinna. Och hennes efterträdare gjorde sitt bästa för att utplåna alla spår av sin kvinnliga föregångare från historien.
 

Hansakatastrofen

En kall novembernatt 1944 gick Gotlandsfärjan S/S Hansa under och 84 personer omkom. Först misstänkte man att fartyget stött på en mina. Först 42 år senare kom sanningen fram: Hansa hade torpederats av en rysk ubåt.
 

Tema: Dansk-svenska krig

 

Stryparsekt mördade till Kalis ära

Ingen gick riktigt säker. De kunde slå till närsomhelst och varsomhelst. Blixtsnabbt lades snaran om halsen på offret och drogs åt. Den indiska stryparsekten thaggerna mördade urskillningslöst för egen vinning – och för att hylla sin dödsgudinna Kali.
 

Seriemörderskan Belle Gunness

Alla i hennes väg tycktes dö oförklarligt eller försvinna spårlöst. De äkta männen, barnen, de otaliga friarna – ingen av dem var kvar i livet när den storväxta norskamerikanskan Belle Gunness, en av historiens värsta kvinnliga seriemördare, var färdig med dem.
 

Järngardet – Rumäniens fascister

Järngardet, eller Ärkeängeln Mikaels legion, kallade sig fascisterna i 1930-talets Rumänien. Den paramilitära, nationalistiska och ultrakristna organisationen stödde Hitler och nazismen fullt ut, och använde våld och terror för att nå sina mål. 

 

Prova på AoV Tema Historia

Historietidningen med ett djupgående tema i varje nummer. 100 sidor läsning i varje nummer, utkommer med 9 nummer per år. 3 nr för bara 99 kr eller hela 5 nummer för endast 149 kr!
BESTÄLL