AoV Tema Historia nr 8 - 2016

AoV Tema Historia nr 8 - 2016

AoV Tema Historia nr 8 - 2016

I det här numret kan du bland annat läsa om:

 

Mars Makalös

Mars Makalös, även kallad Danskhataren, var Östersjöns största krigsfartyg och svenska flottans stolthet. Den 31 maj 1564 gick hon under i ett inferno av eld i ett sjöslag utanför Ölands norra udde. Nu ska hon räddas till eftervärlden. 
 

Kärleksdramat som var nära att knäcka Hitler 

Hitlers systerdotter Geli Raubal var bara 19 år när hon flyttade in hos nazistledaren i München och hade en kärlekshistoria med ”farbror Alf”. När Geli hittades död, skjuten i bröstet med Hitlers egen pistol, rämnade världen för Adolf Hitler. Han  övervägde till och med självmord.
 

Tema: Indiens historia
 

General Grants guld 

I maj 1866 gick fartyget General Grant, fullastat med guld, på grund och sjönk vid de obebodda Aucklandöarna, söder om Nya Zeeland. Snart började sökandet efter guldet. 
 

Vita husets historia

De amerikanska presidenternas hem sedan över 200 år har överlevt bränder, upplopp och attentatsförsök. Nu flyttar Donald Trump in.
 

Geronimos sista strid

När de andra hövdingarna tvingats på knä var det en som fortsatte att göra motstånd. Han var apache, han var gerillakrigsföringens mästare och han höll med ett fåtal män hela arméer sysselsatta i åratal. Hans namn var Geronimo.